iN ControL is een Nederlands beenmode merk, gespecialiseerd in de verkoop van sokken, maillots, panty’s en daarnaast ook enkele accessoires voor baby’s en kinderen tot en met maat 39/42. Wij leveren frisse kleuren en mooie, zachte kwaliteiten. iN ControL wordt ontwikkeld in Nederland en geproduceerd in het buitenland volgens de normen van BSCI. De productie vindt voornamelijk plaats in Europa, in onder andere Spanje en Polen.

Hoe is iN ControL ontstaan?

iN ControL is destijd opgericht door Miranda van Bussel. In 2011 kreeg Miranda de vraag of ze een leuk jongens kledingmerk kende met specialisatie in bovenstukken. Vanuit haar C&A ervaring en netwerk ging ze daar naar op zoek.
Als snel bleek dat wat ze zochten niet te vinden was op de Nederlandse markt en werd besloten om zelf een merk te creëren om dit ‘gat’ in de markt te vullen.
Elke collectie werd ontwikkelt met een echt JONGENS thema! Zoals “BOYS Fly around the world”, met een fotoshoot op het vliegveld van Budel. Waarbij de eigen zonen van Miranda mee deden als modellen.BOYS iN ControL: Hét T-shirt-merk voor BOYS all over the world! Maar er is meer… Want naast de super zachte T-shirts zijn er nu ook sweatshorts, broeken en vesten. Zacht van binnen en daardoor zeer comfortabel te dragen. BOYS iN ControL onderscheidt zich door frisse kleuren, stoere prints en een superzachte kwaliteit. Altijd geïnspireerd door coole jongens die de snelle wereld zelf gaan ontdekken.

BOYS iN ControL werd gelanceerd en kwam met casual classic T-shirts op de markt.
In de jaren die volgden breidde de collectie uit met:
• Prachtige flatknit truien, comfy sweaters, hoodies, cardigans, pants
• Mutsen, sjaals
• Kleurige swimshorts
Niet alleen de collectie breidde uit, ook de verkoop in Nederland nam toe. En expansie naar landen als België, Luxemburg en Duitsland vond plaats, met nieuwe verkoop agenten voor die landen.
Naast fysieke winkels werd BOYS iN ControL ook online verkocht via een eigen webshop, verschillende affiliate kanalen en webwinkels.
Toen in 2014 de recessie plaats vond, waardoor vele winkels hun deuren noodgedwongen moesten sluiten en Miranda door privé omstandigheden de inspiratie miste voor een nieuwe collectie, werd er in samenspraak met de verkoop agenten besloten om geen nieuwe collectie te ontwikkelen.

In 2016 deed zich een nieuwe kans voor en vond een REBRANDING van het merk ‘iN ControL’ plaats: iN ControL ging zich volledig richten op beenmode voor baby’s en kinderen. Door de jaren heen ontwikkelde het legwear merk met allerlei nieuwe materialen en varianten en groeide tot een vooraanstaand merk in deze niche markt.

In september 2019 kwam Ilona Smolenaers bij Miranda in dienst en ondersteunde haar met o.a. het verwerken van de orders en de marketing.
Totdat Miranda besloot een andere weg in te slaan en het merk ‘iN ControL’ in maart 2021 werd overgedragen aan Ilona. Met haar eigen visie en koers bouwt zij verder aan dit prachtige merk.